Kracht en attitude meting van mens en organisatie

Naast talent, ambities en passie van de mens wordt de kracht mede bepaald door de ontwikkeling die een mens doormaakt, door de ervaringen die worden opgedaan, door het onderwijs dat wordt gevolgd, door kennis en inzichten rondom leerprocessen die zijn voortgekomen uit de praktijk, gegeven de context waarin iemand leeft, werkt, en leert. Door de ontwikkeling vormt een persoon een identiteit met bepaalde persoonlijkheidskenmerken, normen en waarden en levenshouding. Deze identiteit is het navigatiesysteem naar succes en bepaalt de kracht van een persoon in uw organisatie en op de arbeidsmarkt.

Elke organisatie blijkt pas echt te floreren als ze talenten weten te binden met unieke eigenschappen van bevlogenheid in het werk en passie in de ontwikkelingen. Medewerkers die passen bij de ambities en waarden van de organisatie en die, naast de reguliere functie, graag verantwoordelijkheid nemen en ook krijgen in tijdelijke teams en/of programma’s. De flexibele inzet maakt alle creativiteit en innovatiedrang bij uw medewerkers los. Door hen perspectief te bieden in de juiste uitdagingen, in de juiste rol, op de juiste werkplek, zitten ze ook beter in hun vel.  Zaak is om de meeropbrengst bij alle mensen te ontwikkelen. Het maakt een organisatie werkelijk succesvol.

Het Elektronisch Paspoort geeft inzicht in de talenten, ambities en leerpunten van uw medewerkers en uw organisatie. Het geeft tevens inzicht in het opleidingsproces, de voortgang en de opgedane competenties.

SAMEN MAAKT U  UW ORGANISATIE BLIJVEND SUCCESVOL

Met de E-PP van New School Routing Academy krijgt u inzicht in de huidige fase van mens, organisatie en samenwerkende partners en het geeft richting aan de stappen die nodig zijn om de gewenste groei te realiseren en de organisatie verder te versterken met de juiste mensen en samenwerkende partners.